Glutenfria små blåbärsgrottor

Blåbärsgrottorna är små, spröda och glutenfria.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • Ca 1 dl blåbär
  • 2 tsk florsocker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Rör smöret mjukt tillsammans med sockret och vaniljsockret. Tillsätt ägget.
    3. Blanda mjölmixen med bakpulvret och blanda ner det i smörblandningen. Rör ihop till en deg som är ganska kladdig.
    4. Mjöla händerna lätt, forma kulor av degen och lägg i minimuffinsformar. Gör sedan en fördjupning i varje degkula med skaftet på en träslev, doppa den lätt i mjölmix emellanåt.
    5. Blanda samman blåbären med florsockret och lägg några blåbär i varje fördjupning. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
    6. Låt svalna och pudra sedan över florsocker och toppa med några blåbär.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben