Glutenfria solrosbullar

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Ej testat att göra dem.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (fingervarmt 37*)
  • 1 tsk salt
  • 3/4 dl mörk sirap
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl boveteflingor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pofiber
  • 700 g finax glutenfri mjölmix (ca 12 dl)
  • Smält smör eller margarin att pensla med
  • Instruktioner

    1. Smula ned jästen i en bunke och tillsätt det fingervarma vattnet. 2. Tillsätt sirap, salt och de torra ingredienserna. 3. Vispa degen med maskin i minst 5 minuter. 4. Häll degen på ett mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och forma bullar med mjölade händer. 5. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk 40-45 minuter. 6. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader ca 12 minuter. Pensla de nybakta bullarna med smält smör eller margarin.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben