Solrosbullar

Serverar: 15 portioner

Goda bullar med få ingredienser!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1/2 dl solrosolja
  • 2,5 dl solroskärnor eller mer efter smak
  • Ca 0,6 l mörk lantbrödsmjöl + lite extra för utbakning
  • Ca 0,4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke och tillsätt vattnet. Rör om tills jästen lösts upp. Häll i då i solrosolja, solroskärnor och salt. Blanda.
    2. Tillsätt mjölet (först lantbrödsmjölet och sedan vetemjölet) efterhand, samtidigt som du rör runt tills det blir en deg.
    3. Då allt mjölet är i, börja knåda med händerna och tillsätt mjöl om det behövs. Låt det jäsa i ca 30 minuter.
    4. Forma degen till små bullar och lägg på en bakplåt. Sätt ugnen på 200 grader, och placera bakplåten/arna (om båda får plats) ovanpå. Låt jäsa i ytterligare ca 30 minuter. Sätt därefter en plåt i taget i mitten av ugnen och grädda i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben