Tjugo goda bullar blir det av denna degsats.
Solrosfröna kan bytas mot sesamfrö, vallmofrö eller grovt salt.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl sirap
1 tsk salt
1 msk brödkrydda
50 g rumsvarmt smör
½ paket (25 g) jäst för söta degar
2½ dl mjölk
Till garnering
Solrosfrön eller
Sesamfrön eller
Vallmofrön eller
Grovt salt
Instruktioner
- Ugn 225°
- Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, sirap, salt, brödkrydda och klickar av rumsvarmt smör i matberedarens skål.
Smula över den kylskåpskalla jästen.
- Värm mjölken till fingervarm, 37°, och häll över ingredienserna.
Knåda degen väl, tills den släpper skålens kanter.
Gör du degen för hand bör du bearbeta den minst 10 minuter.
- Låt degen jäsa i skålen med lock, ca 20 minuter.
- Tag upp på mjölat bakbord och kavla ut till en 2 cm tjock fyrkant.
Dela i 20 bitar. Forma till runda bullar.
- Häll solrosfröerna på ett fat. Vänd bullarna i fröerna, tryck till så de fastnar, och lägg bullarna på plåt med bakpapper.
- Låt jäsa under bakduk 45-50 minuter.
Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter tills de fått fin färg.
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (0)