Solrosbullar

Serverar: 20 portioner

Tjugo goda bullar blir det av denna degsats. Solrosfröna kan bytas mot sesamfrö, vallmofrö eller grovt salt.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brödkrydda
  • 50 g rumsvarmt smör
  • ½ paket (25 g) jäst för söta degar
  • 2½ dl mjölk
  • Till garnering
  • Solrosfrön eller
  • Sesamfrön eller
  • Vallmofrön eller
  • Grovt salt
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, sirap, salt, brödkrydda och klickar av rumsvarmt smör i matberedarens skål. Smula över den kylskåpskalla jästen.
    3. Värm mjölken till fingervarm, 37°, och häll över ingredienserna. Knåda degen väl, tills den släpper skålens kanter. Gör du degen för hand bör du bearbeta den minst 10 minuter.
    4. Låt degen jäsa i skålen med lock, ca 20 minuter.
    5. Tag upp på mjölat bakbord och kavla ut till en 2 cm tjock fyrkant. Dela i 20 bitar. Forma till runda bullar.
    6. Häll solrosfröerna på ett fat. Vänd bullarna i fröerna, tryck till så de fastnar, och lägg bullarna på plåt med bakpapper.
    7. Låt jäsa under bakduk 45-50 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter tills de fått fin färg.
    8. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben