Lindas solrosbullar

Serverar: 16 portioner

Detta receptet kom min äldsta dotter hem med från skolans hemkunskap. Det har jag tackat för många gånger.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 50 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 1-2 tsk brödkrydda
  • 1 dl solroskärnor
  • 10-11 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till 37 grader.
    2. Blanda ut jästen i lite av mjölkblandningen. Häll över resten av mjölkblandningen. Slå i salt, socker, brödkrydda och solroskärnor. Blanda därefter i mjölet. Arbeta degen smidig. Jäs i 30 minuter.
    3. Dela degen i 16 bitar, forma till bullar. Jäs ytterligare 30 minuter.
    4. Grädda i 225 gradig ugn i c:a 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ca70 13 november 2008

    Klockrent! Jättegoda o lättbakade bullar, som passar till mycket t ex frukost, buffé eller till en god soppa. Tack för att du delade med dig av receptet! ca70

    Tosve922 4 augusti 2009

    Mycket goda bullar! Absolut en favorit! Jag hev i lite mer mjölk och lite mer mjöl, och blandade i lite rågmjöl, dom ble godare och lite nyttigare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben