Detta receptet kom min äldsta dotter hem med från skolans hemkunskap. Det har jag tackat för många gånger.
Ingredienser
1 pkt jäst
50 g smör
4 dl mjölk
1 tsk salt
2 msk socker
1-2 tsk brödkrydda
1 dl solroskärnor
10-11 dl vetemjöl
Instruktioner
Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till 37 grader.
Blanda ut jästen i lite av mjölkblandningen.
Häll över resten av mjölkblandningen.
Slå i salt, socker, brödkrydda och solroskärnor.
Blanda därefter i mjölet. Arbeta degen smidig.
Jäs i 30 minuter.
Dela degen i 16 bitar, forma till bullar.
Jäs ytterligare 30 minuter.
Klockrent! Jättegoda o lättbakade bullar, som passar till mycket t ex frukost, buffé eller till en god soppa. Tack för att du delade med dig av receptet!
ca70
Tosve9224 augusti 2009
Mycket goda bullar! Absolut en favorit! Jag hev i lite mer mjölk och lite mer mjöl, och blandade i lite rågmjöl, dom ble godare och lite nyttigare.
Klockrent! Jättegoda o lättbakade bullar, som passar till mycket t ex frukost, buffé eller till en god soppa. Tack för att du delade med dig av receptet! ca70
Mycket goda bullar! Absolut en favorit! Jag hev i lite mer mjölk och lite mer mjöl, och blandade i lite rågmjöl, dom ble godare och lite nyttigare.