Solrosbullar

Serverar: 24 portioner

Supergoda bullar som går bra att frysa.

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl surdeg (från Mejeribolagets surdegspulver)
  • 2 msk sirap
  • 3 dl solrosfrön
  • 14-15 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av degspadet.
    2. Tillsätt resten av degspadet, salt, surdeg, sirap, solrosfrön och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen).
    3. Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig. Täck över med bakduk och låt den jäsa ca 30 minuter.
    4. Tag upp degen på ett väl mjölat bord och arbeta den smidig. Rulla ut degen till två längder. Dela varje längd i 12 bitar och forma till ovala bullar: Gör ett längstgående snitt med en vass kniv i varje bulle.
    5. Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter i ca 225 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben