Glutenfritt morotsbröd

Tid: 1 timme 20 minuter

Ett gott och saftigt bröd...

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • ½ dl olja (vilken som helst)
  • 25 g färsk jäst
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 dl fin riven morötter
  • 8 dl glutenfritt mjöl
  • Instruktioner

    1. Värm vatten och olja och låt det bli ljummet, ca 37grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt morötter, sirap och salt. Blanda ner mjölet till en jämn smet. Låt jäsa i ca 30min.
    2. Klicka ut degen på bakplåtspapper eller i 2 formar. Obs! Degen ska vara lös. Låt jäsa i ytterliggare 20-30min, Grädda i 200grader 15-20min

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    zebbe1999 23 juli 2012

    Skriv gärna vad ni tycker

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben