Gnocchipanna med salvia- och citronsmör

Serverar: 4 portioner

En riktigt god och snabblagad rätt, där salvia- och citronsmöret gör rätten extra smaskig!

Ingredienser

  • 600 g potatisgnocchi
  • 1 gul lök, hackad
  • 250 g champinjoner, delade
  • 1 msk smör
  • 300 g blomkål, i mindre bitar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 250 g frysta, tinade sojabönor
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Salvia- och citronsmör
  • 80 g smör
  • 1 msk hackad salvia
  • ½ citron, rivet skal
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Mosa ihop alla ingredienser till kryddsmöret med en gaffel. Smaka av med salt.
    2. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten. Bryn lök och champinjoner i smör i en het stekpanna. Lägg ner blomkålen och stek ytterligare i några minuter. Lägg åt sidan.
    3. Stek gnocchin i samma panna till fin färg - använd gärna en teflonpanna. Droppa i lite olja om det behövs. Tillsätt vitlök. Stek någon minut till. Häll tillbaka svamp och blomkål. Tillsätt sojabönor och tomater. Rör om och smaka av med salt och peppar.
    4. Servera gnocchipannan med kryddsmöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben