Saltbakade betor med citron och timjansmör

Serverar: 4 portioner

Oj, så gott det är...och enkelt att bjuda på!

Ingredienser

  • 500 g rödbetor, medelstora
  • 500 g gulbetor, medelstora
  • 1 kg grovt havssalt
  • Citronsmör
  • 100 g smör, mjukt
  • Rivet citronskal, av en halv citron
  • 2 msk färsk timjan, repade blad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skölj och borsta betorna. Torka av och lägg dem med roten upp på en saltbädd i en ugnssäker form. Ugnsbaka betorna tills de är mjuka, 40–60 minuter, beroende på storlek.
    3. Blanda mjukt smör med citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar.
    4. Skär ett kryss i betorna med en kniv och lägg i en klick av smöret och servera med en liten sked, så gästerna kan gröpa ur betorna. Eller skala betorna och servera med kniv och gaffel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben