Goa Köttbullar

Serverar: 1 portioner

Köttbullar med smak. Lika goa som alla Mammors köttbullar

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs
  • 3 msk smör
  • 1 msk lökpulver eller brynt gul lök
  • 2 tsk basilika
  • 2 tsk mejram
  • 2 st ägg
  • 1 msk ströbröd
  • 1 dl späd med mjölk eller grädde vid behov
  • 1 msk salt efter behov
  • Instruktioner

    Blanda ingredienserna och rör om ordentligt. Är smeten för lös hälli mera ströbröd, är den för fast späd med mjölk eller grädde. Låt smeten vila en halvtimma. Rulla köttbullarna och stek i gjutjärnspanna. Om man drar stekpannan fram och tillbaka medan man lägger i köttbullarna, så brukar de inte fastna. Fortsätt med jämna mellanrum att rulla dem på detta sätt under stekningen. Lägg dem i en kastrull eftersom och skölj ur stekpannan efter stekningen med lite vatten som du häller i kastrullen med köttbullar.Låt småputtra medans du kokar potatis, Pasta eller Mos till. En påse brunsås är gott till.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (3)

    bocuracao 30 december 2008

    Jodå, mammas är nästan lika goda! Bo

    letsdance 20 december 2009

    Jag tror att ingredienserna blivit lite tokiga för en person som receptet avser? 1 kg köttfärs? 2 ägg?

    eva23 5 januari 2016

    Nej nej, mamma hade aldrig basilika och mejram i sina köttbullar. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben