God paj

Serverar: 4-6 portioner

En arbetskamrat berättade att hon ätit en sagolikt god paj. Hon var helt lyrisk. Har själv inte provat den, men litar fullkomligt på hennes omdöme.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 pkt vitlöksost
  • 2 burkar creme fraiche
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 hg hackad rökt skinka
  • 1 stor burk hackad svamp
  • Svartpeppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop pajdegen. Tryck ut i pajform. Nagga och låt vila i kylen en stund. Förgrädda pajskalet i 200* ca 15 min.
    2. Blanda samman vitlöksost, creme fraiche och den pressade vitlöken. Stek ihop skinka och svamp. Krydda med peppar.
    3. Blanda sen ihop allt och häll i pajskalet Strö över riven ost.
    4. Grädda i 200* ca 15 min.
    5. Servera med en frisk grönsallad och ett gott bröd till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (11)

    mammis 16 juni 2008

    Jättegod paj Serverade med en god sallad till med olivolja med citronsmak Mumma

    AmandaN 6 augusti 2008

    Pajen var sagolikt god, jag bjöd på den till midsommar, alla tyckte om den.

    Ekeriksson 7 januari 2011

    Hej! Är det färskost eller, som philadelphia? :) lät som så mycket...

    Ekeriksson 12 januari 2011

    Mycket god paj!! jag använde kantareller, och det blev smaskens :)

    Martinaogizmo 7 september 2011

    Vill prova denna paj men vet ju inte om det är små lr stora burkar creme fraiche. Osten? Är det två 200 g philadelfia?

    Kristinfahl 7 september 2011

    Creme fraiche ska vara vanliga småburkar, och osten är typ Cantadou, som inte är så särskilt stora. Lycka till!!

    Martinaogizmo 8 september 2011

    Tack så mycket!

    OCMadde 9 februari 2012

    Anvande 1 burk vitloksost, rackte bra sa. Valdigt god, fick bra betyg av alla kalasgaster. Men otroligt maktig, racker med en liten bit.

    lenasj65 28 april 2012

    Gjorde exakt efter receptet. Använde mig av kantareller. Blev jättegod tyckte jag o min gäst :)

    Kristinfahl 28 april 2012

    Tack för din kommentar! Roligt att ni gillade pajen, det gör vi också! Ha en trevlig Valborg och första maj!

    bjuranna 30 juli 2012

    Krämig och supersmaskig paj! Den kommer vi att göra igen! Den behövde dock 30 min i ugnen för att få fin färg! :-)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Champinjon- och baconpaj
    Den här pajen har en härlig fyllning av champinjoner och bacon. Ett...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben