Goda bullar med krämig fyllning

Serverar: 30 portioner

Himla gott på kvällen vid TV:n

Ingredienser

  • Deg
  • 125 g smör eller margarin
  • ½ liter mjölk
  • 50 gram jäst
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • Fyllning
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 4 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen: Häll i lite av mjölken i en gryta och häll i mjölet och vispa tills det är upplöst. Tillsätt resten av mjölken, äggulor, socker och vaniljsocker under omrörning. Koka ihop till kräm och låt svalna.
    2. Degen: Smält margarinet i en gryta, häll i mjölk och värm till fingervarmt. Smula jästen i en degbunke, tillsätt lite av smör/mjölkblandningen och lös upp jästen. Tillsätt resten av smör/mjölkblandningen, strösocker, salt och vetemjöl. Arbeta degen ordentligt, låt den jäsa ca 30 minuter.
    3. Ta ur degen ur degbunken och knåda den blank och smidig. Dela degen i 3 lika delar och kavla ut till en tunn kaka. Dela upp kakan i 3x3 bitar. Lägg 1 msk vaniljkräm i mitten på varje bit. Vik in kanterna mot mitten och kläm ihop degen, vänd så skarven kommer neråt på plåten. Låt jäsa på plåten i ca. 30 minuter.
    4. Gräddas i mitten av ugnen i 250° i ca. 5 minuter eller till de fått fin färg.
    5. När bullarna svalnat kan du pensla med smält smör eller margarin och doppa dem sedan i socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Evia 5 september 2011

    Dom är supergoda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben