Ännu ett mormorsrecept - ingen märkvärdig gryta alls, men det behöver väl inte vara märkvärdigt för att vara gott? Nej, jag tänkte väl det. Vill man inte kosta på "riktigt" vin i grytan väljer man naturligtvis matlagningsvin.
Ingredienser
500 g färskt bogfläsk eller fläskfilé
2 msk smör eller margarin
2 gula lökar
1 röd paprika
100 g färska champinjoner
3 - 4 morötter
Salt
Vitpeppar
1 tsk timjan
3 dl buljong
2 äpplen
2 msk vetemjöl
1 - 2 dl vitt eller rött vin
Instruktioner
- Skär köttet i små bitar eller skivor och bryn det i väl upphettat matfett. Lägg över köttet i en gryta, bryn löken lätt i fettet som finns kvar och fräs också upp strimlad paprika, svamp och slantade morötter innan de läggs i grytan med köttet. Salta, peppra och strö på timjan.
- Tillsätt buljongen och låt grytan småputtra under lock tills köttet känns mört. Lägg i äpplena, skalade och skurna i klyftor, mot slutet av koktiden. Red av skyn från grytan med litet vetemjöl och smaka av med vinet.
- Servera med kokt ris eller potatis och en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Hej, jag har lagat din goda gryta idag, och den var jättegod. Jag lägger in ett par bilder på den. Hoppas du inte misstycker. mvh Yngve
Hej, jag har lagat din goda gryta idag, och den var jättegod. Jag lägger in ett par bilder på den. Hoppas du inte misstycker. mvh Yngve
Blev kanon, även utan svamp och med oregano istället för timjan!
Det var en god gryta, perfekt för lactosintoleranta.