Serverar: 4 portioner
Servera ett luftigt ris till den här goda spännande grytan.
Ansa och sjölj purjolöken väl och skär den sedan i ringar. Tag ur kärnhuset från paprikorna och skär dem i bitar. Bryn köttbitarna i smöret. tillsätt purjolöken och paprikan. Krydda med salt, peppar, paprikapulver, curry och kinesisk soja. Häll över köttbuljongen, lägg på ett lock och låt grytan puttra i ca 30 minuter. Skala bananen och skär den i skivor. Fördela bananbitarna överst i fläskgrytan och låt den puttra med i ca 2 minuter. Servera grytan direkt. Vill du laga till grytan i förväg så vänta med att lägga i bananen precis före servering.
En härligt smakrik rätt som även barnen gillar!
vi tyckte också detta var gott, även att jag drog ner på curryn och sojan och tog 1 tsk/1 msk.. Av oss får du en 4a och det beror på att hade jag tagit 3 msk soja hade det inte varit ätligt. Nu var det på gränsen för salt men det beror nog på att jag inte sparade på saltet vid tillagningen. Men helt klart ska vi ha den här rätten flera gånger. Mycket gott.