Fläskgryta Moo Shu

Serverar: 4 portioner

Låt familjen göra sina egna kinesiska pannkakor och servera dem till fläskgrytan Moo Shu.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 450 g
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • ½ purjolök
  • 1½ dl hönsbuljong
  • 1 msk olja
  • 2 msk kinesisk soja
  • Pannkakor
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 dl kokhett vatten
  • 1 tsk sesamolja
  • Matfett till stekning
  • Instruktioner

    1. Förbered pannkakorna, blanda mjöl, vatten och olja till en deg. Forma degen till en rund platta. Slå in degen i plastfolie och låt den ligga i kylen ca 10 minuter.
    2. Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla ut varje del på ett mjölat bakbord till en pannkaka som är 15 cm i diameter.
    3. Smörj en stor stekpanna med matfett och värm upp till medelvärme. Placera en pannkaka i stekpannan och baka tills den är gyllene, ca 2 minuter. Vänd pannkakan en gång. Gör likadant med de andra pannkakorna. Täck över med folie så att de håller sig varma.
    4. Skala och skiva löken. Ansa och skiva paprikan. Strimla fläskfilén i 2 cm breda strimlor. Skölj och skiva purjolöken.
    5. Hetta upp oljan i stekpannan och bryn lök och paprika i 5 minuter under omrörning. Tillsätt fläskfilé, hönsbuljong, purjolök och soja. Sjud upp tills allt är genomvarmt, ca 5 minuter. Servera tillsammans med pannkakorna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben