Söt och kryddig fläskgryta

Serverar: 4 portioner

Den här asiatiska fläskgrytan är söt och har frestande smaker och dofter som får det att vattnas i munnen.

Ingredienser

  • 750 g fläskkarré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 salladslökar
  • 3 msk olja
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 10 dl kycklingbuljong
  • 3 msk ostronsås
  • 2 tsk fem kryddor
  • Instruktioner

    1. Skär fläskkarrén i tärningar, ca 3 cm stora. Hacka vitlöken och finhacka salladslöken.
    2. Hetta upp 1 msk olja i en tjockbottnad stekpanna. Lägg i hälften av köttet och bryn 8-10 minuter under omrörning tills det blivit väl brynt. Lägg över köttet i en skål. Hetta upp ytterligare 1 msk olja och bryn resten av köttet på samma sätt.
    3. Torka ur stekpannan med papper och hetta upp resten av oljan på medelvärme. Tillsätt vitlök, ingefära och salladslök och fräs under omrörning 5 minuter tills löken börjat mjukna.
    4. Lägg tillbaka köttet i stekpannan och häll på buljong, ostronsås och fem kryddor. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda svagt på låg värme cirka 50 minuter tills köttet är mört och såsen har fått mörk färg. Ta av från värmen och servera genast.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben