Goda räkgrytan

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Den här räkgrytan fick jag recept på av en arbetskamrat för många år sedan. Den har sedan dessa varit familjens favorit när man ska göra något gott och enkelt. Passar lika bra till fredagsmys som på semestern när köksutrutningen är knapp.

Ingredienser

  • 1 - 2 purjolökar
  • ½ msk matfett
  • 2 msk curry i önskad styrka
  • 3/4 slang gurka
  • 1 tub tomatpure eller motsvarande mängd
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 400 gr oskalade räkor eller motsvarnde mängd konc
  • Instruktioner

    Smält margarinet i en traktörpanna. Lägg i curryn så den bryns lätt. Lägg i den finstrimmalde purjolöken och bryn den mjuk (ska inte ta färg). Skär gurkan i ca 4 cm bitar som sedan stavas och blanda ner dessa tillsammans med tomatpure och grädde. Låt detta puttar i ca 5 min. Blanda sist ner räkorna som bara ska bli varma. Smaka av med salt och peppar och ev. mer curry till önskad styrka. Servera med kokt ris, en god sallad och ett gott färskt bröd och gärna en bit brieost och något gott att dricka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben