Kryddig räkgryta

Serverar: 4 portioner

Färg och smak med indisk mat.... En härlig, snabblagad efter jobbet-rätt. Servera räkgrytan med ris och rostat bröd.

Ingredienser

  • 600 g oskalade räkor eller 300 g skalade
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tärnade färska paprikor
  • 3 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs kryddorna i oljan. Slå på tomaterna och chilisåsen. Låt puttra i 20 minuter.
    2. Tillsätt grädde och paprika. Låt puttra någon minut. Lägg i räkorna och låt dem bli genomvarma precis före servering.
    3. Tips! Vill du laga den på fem röda minuter använder du färdigskalade räkor. Annars får du räkna med den tid det tar att skala räkorna. Det brukar gå jämnt upp med tiden det tar för riset att koka.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (5)

    pedalen1965 16 januari 2009

    MMMMMM.... Den var gooood! Perfekt fredagsmys!

    brunetten333 22 januari 2009

    Vilken himmelskt god rätt! MUMS!!

    psg-90 11 februari 2009

    det blev jättegott , tack

    eltoyo 13 mars 2010

    otroligt god och lätt lagad gör denna ofta när vi har gäster

    saxa 24 oktober 2011

    Det var jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben