Mexikansk räkgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Serveras med ris, gärna med ärtor och ananasbitar i, rostat bröd passar också bra till räkgrytan.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 grön paprika
  • 1 burk champinjoner, 400 g
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl chilisås, hot chilisås för den som vill ha extra krydda i maten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • ½ dl apelsinjuice
  • 400 g skalade räkor, ca 1 kg oskalade
  • Instruktioner

    1. Hacka löken, strimla paprikan.
    2. Fräs lök och svamp i smöret. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt paprika, chilisås, grädde och kryddor. Koka i 8-10 minuter.
    3. Häll på apelsinjuicen, koka upp under omrörning. Tillsätt räkorna, hetta upp men låt inte grytan koka.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    gaare 28 juni 2008

    Den här jättegod, har gjort den många gånger.

    MosterA 18 oktober 2009

    Hade tänkt lägga in detta recept eftersom det är min allra bästa räkrätt (men så fanns den redan här). Så smarrigt så. Ständigt återkommande under många år.

    doris054 25 januari 2012

    Så god! Jag blandade i ärtor och annanas i räkgrytan i stället och serverade rätten med nudlar. Mina barn älskade det! Så enkelt och gott, det blir definitivt inte sista gången. Mången tack!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben