Serveras med ris, gärna med ärtor och ananasbitar i, rostat bröd passar också bra till räkgrytan.
Ingredienser
2 gula lökar
1 grön paprika
1 burk champinjoner, 400 g
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl chilisås, hot chilisås för den som vill ha extra krydda i maten
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm kajennpeppar
½ dl apelsinjuice
400 g skalade räkor, ca 1 kg oskalade
Den här jättegod, har gjort den många gånger.
Hade tänkt lägga in detta recept eftersom det är min allra bästa räkrätt (men så fanns den redan här). Så smarrigt så. Ständigt återkommande under många år.
Så god! Jag blandade i ärtor och annanas i räkgrytan i stället och serverade rätten med nudlar. Mina barn älskade det! Så enkelt och gott, det blir definitivt inte sista gången. Mången tack!!!!