Goda viltfärsbiffar med svampsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kan grillas eller stekas i stekpanna allt efter säsong

Ingredienser

  • 500 g älgfärs eller renfärs
  • ½ dl frysta kryddor, provencalska
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Såsen
  • 2 dl trattkantareller eller annan svamp, förvälld
  • Smör
  • 1 buljongtärning eller fond
  • 3 dl mellangrädde
  • Maizenaredning för bruna såser
  • 1 msk whisky eller konjak
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med kryddorna till en jämn smet. Runda stora köttbullar som sen trycks ut i hamburgerpress. Stek dem i stekpanna eller grilla dem. Om man grillar kan man smörja med lite olja så det inte fastna eller också använda "grillduk" som är för fisk.
    2. Såsen: Stek svampen tillsätt kryddorna och buljongtärning eller fond. Sen dit med grädden och till sist whiskyn eller konjaken.
    3. Serveras med kokt potatis och valfria grönsaker. Man kan även ugnssteka potatis, palsternacka, morötter och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben