Godaste saffransdegen

Serverar: 20-25 portioner

Väldigt god saffransdeg som skapar saftiga och fina lussekatter. Har använt mig av detta recept två jular nu och blir aldrig besviken. Utesluter dock ägget från Smaskens recept.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 100 g jäst
  • 2 dl råsocker
  • 1 g saffran
  • 1 tsk salt
  • 1,2 kg vetemjöl
  • Instruktioner

    Smula jästen i en rymlig bunke. Smält smör och rör ned all mjölk. Häll i bunken med saffran, socker och salt. Blanda ner vetemjöl tills degen är smidig. Täck över och jäs i 1h. Sedan formar du lussekatter efter tycke och smak. Jäs sedan övertäckta på plåt i 20 minuter. Pensla med mjölk och grädda i cirka 8 - 10 minuter i nedre delen av ugnen på 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben