Saffransbullar med vanilj

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Väldigt gott..men sött!

Ingredienser

  • Grundreceot saffransdeg
  • 175 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 påsar saffran
  • 50 g jäst
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 msk marsanpulver för kokning
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 dl strösocker
  • Topping
  • ca 100 g smör
  • 2-3 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Grunddeg: Smält smöret och tillsätt mjölk och saffran, värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan. Tillsätt socker, salt och ägg. Arbeta in vetemjölet lite i taget, spara lite till utbakningen, och arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter. Stjälp upp på mjölat bakbord.
    2. Saffransbullar med vanilj: Dela degen i tre bitar och forma till runda bollar. Rulla till längder och skär varje i 10-12 bitar. Rulla runda bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Gör vaniljkrämen en anvisning på marsanpulverförpackningen. Tryck en grop med fingret i varje bulle och fyll med vaniljkrämen. Sätt ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa i 30 minuter under bakduk. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Smält smöret under tiden och häll sockret på en tallrik. Doppa de varma bullarna i det smälta smöret. Rulla dem sedan i sockret.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    45-50
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben