Grunddeg:
Smält smöret och tillsätt mjölk och saffran, värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan. Tillsätt socker, salt och ägg. Arbeta in vetemjölet lite i taget, spara lite till utbakningen, och arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter. Stjälp upp på mjölat bakbord.
Saffransbullar med vanilj:
Dela degen i tre bitar och forma till runda bollar. Rulla till längder och skär varje i 10-12 bitar. Rulla runda bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Gör vaniljkrämen en anvisning på marsanpulverförpackningen. Tryck en grop med fingret i varje bulle och fyll med vaniljkrämen.
Sätt ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa i 30 minuter under bakduk. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Smält smöret under tiden och häll sockret på en tallrik. Doppa de varma bullarna i det smälta smöret. Rulla dem sedan i sockret.