Godiskakor

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegoda och gulliga kakor.

Ingredienser

  • 150 g Smör
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl Socker
  • 2 dl Mjöl
  • Fyllning
  • ca 1 dl sylt
  • Garnering
  • Florsocker+vatten
  • Strössel
  • Instruktioner

    Smält smöret. Vispa under tiden ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i mjöl och smör i äggblandningen. Häll smeten i en form (ca 20 x 30) som du täckt med bakplåtspapper. Grädda i 200 gradig ugn i ca 10 minuter tills kakan fått en gyllenbrun färg. Låt kakan svalna. Dela den på mitten och bred ut sylten över den ena halvan. Lägg över den andra halvan och bred ut ett lager med florsocker+vatten. Strössla och ställ in en stund i kylen. Skär upp kakan i små fyrkanter och ÄT!

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben