Marmelad droppar

Serverar: 24 portioner

Lätta att göra och försvinnande goda.

Ingredienser

  • 115 g margarin
  • 150 g strösocker
  • 1 ägg
  • 200 g vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Pynt
  • Syrliga marmelader
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175ºC. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar.
    2. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget och vispa så att allt blir väl blandat.
    3. Rör ner vetemjöl och bakpulver. Rulla 24 valnötsstora bollar av degen. Lägg bollarna med 5 cm mellanrum på plåtarna. Kakorna flyter ut under gräddningen.
    4. Gör en fördjupning med tummen i toppen på varje boll. Fyll fördjupningana med olika sorters syrliga marmelader (körsbär, blodapelsin, lemon curd, jordgubb, pomerans osv.).
    5. Grädda kakorna i 10 minuter eller tills de börjar bli gyllenbruna. Klicka i lite mer marmelad i fördjupningarna då de är precis utkomna från ugnen.
    6. Ät och njut! Dessa kakor är riktiga godiskakor med den syrliga marmeladen som pricken över i:et.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lovechili 3 december 2013

    Jättegoda, använde olika sorters marmelad bl.a. blodapelsin marmelad (recept här på matklubben),den blev kanon! Kommer göra dem fler ggr! Dock tyckte jag det var lite besvärligt & mäta ingredienserna i gram istället för dl.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben