Röda vinbärs marmelad

Tid: 45 minuter

Jättegod till en stark ost och kex eller bara som smarrigt pålägg. Även god som fyllning till rulltårta.

Ingredienser

  • 1 kg röda vinbär
  • 10 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Rensa bären från stjälkarna och kör bären i en matberedningsmaskin.
    2. Blanda bärmos och vatten, koka i 15 minuter på svag värme. Tillsätt sockret under omrörning och koka ytterligare i 15-20 minuter eller tills den tjocknar. Rör ut bensoat i lite marmelad och tillsätt detta.
    3. Sätt marmeladen i rena, varma burkar. Vänd upp och ned på burkarna en gång så håller marmeladen längre.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jenstr 13 juli 2009

    Är det vanligt socker eller syltsocker? *osäker*

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben