Marmelad på röda bär

Serverar: 2 portioner

Att göra marmelad är ett bra sätt att ta tillvara på stora mängder vinbär. Här har vi använt oss av röda vinbär och smaksatt marmeladen med nymald kardemumma som gärna får vara lite grovmalen. Vill du variera smaksättningen är kanel eller stjärnanis goda alternativ

Ingredienser

  • 1 ½ l röda vinbär
  • ½ dl vatten
  • ½ msk grovmalen kardemumma
  • ½ kg syltsocker, (strösocker med tillsatt pektin)
  • Instruktioner

    1. Rensa vinbären noga och koka upp tillsammans med vatten, kardemumma och hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull. Koka i cirka 5 minuter på mellanvärme.
    2. Rör ner resten av sockret och koka upp allt ordentligt i cirka 3 minuter. Ta bort marmeladen från värmen och låt stå i cirka 10 minuter. Skumma av och häll på väl rengjorda och varma glasburkar. Förslut genast med lock.
    3. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    jalapeno82 10 augusti 2010

    Nu har jag ätit "din" marmelad på hemmagjort rostbröd. Blev riktigt gott! Kommer absolut göra denna marmelad flera gånger! Bra när man har mkt röda vinbär som man inte vet vad man ska göra av :o)

    Snarfaxi 10 augusti 2013

    Jättegod marmelad, har en underbar syrlighet ^-^

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben