Creole Orange Marmelad

Ännu en sort att ha på mackan!

Ingredienser

  • 6 apelsiner med tunt skal
  • 1 l vatten
  • 1 dl Dansukker råsocker strö per dl apelsinmassa
  • Instruktioner

    1. Skär apelsinerna i mycket tunna bitar. Häll över vattnet och låt stå över natten.
    2. Koka blandningen tills skalen mjuknat, ca 10 min. Låt stå utan lock till nästa dag.
    3. Mät upp massan. Mixa den ev. för finare konsistens.
    4. Tillsätt 1 dl råsocker strö per dl apelsinmassa.
    5. Koka under omrörning tills marmeladen blivit så tjock att den sakta rinner av en sked, ca 20 min.
    6. Tag kastrullen från plattan och rör tills marmeladen svalnat. Häll upp på rena burkar och förslut väl.
    7. Förvaras i kylskåp upp till 6 månader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben