Creole Orange Marmelad
Ännu en sort att ha på mackan!
Ingredienser
6 apelsiner med tunt skal
1 l vatten
1 dl Dansukker råsocker strö per dl apelsinmassa
Instruktioner
Skär apelsinerna i mycket tunna bitar. Häll över vattnet och låt stå över natten.
Koka blandningen tills skalen mjuknat, ca 10 min. Låt stå utan lock till nästa dag.
Mät upp massan. Mixa den ev. för finare konsistens.
Tillsätt 1 dl råsocker strö per dl apelsinmassa.
Koka under omrörning tills marmeladen blivit så tjock att den sakta rinner av en sked, ca 20 min.
Tag kastrullen från plattan och rör tills marmeladen svalnat. Häll upp på rena burkar och förslut väl.
Förvaras i kylskåp upp till 6 månader.
Liknande recept
Kassler creole
5
4
4
Rödlöks marmelad
1
Marmelad droppar
4
24
1
Piffig plommon marmelad
45 min
1
Röda vinbärs marmelad
4
45 min
1
Marmelad med päron och tranbär
5
2
1
Marmelad på röda bär
4.8
2
2
Pulled chicken Creole
6
Inbakad brie
4.5
4-6
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!