Gös på indiskt vis

Serverar: 4 portioner

En fiskrätt som doftar av garam masala och chili. Reglera styrkan och hettan med mer eller mindre, starkare eller svagare chilifrukt.

Ingredienser

  • 600-800 g gösfilé
  • 2 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 dl + 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4-5 msk matolja
  • 1 + 1 tsk gurkmeja
  • 3 dl vitt ris
  • ½-1 tsk röd chilipeppar
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk paprikapulver
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Hacka tomaterna fint. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hacka chilin. Koka upp 2 dl vatten och 1 tsk salt i en stor kastrull och sjud fiskfiléerna tills de har blivit vita i köttet, ca 1 minut. Ta upp fiskfiléerna med en hålslev.
    2. Värm upp 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt 1 tsk gurkmeja och riset och fräs i ca 1 minut. Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
    3. Rör ner resten av de torra kryddorna i 1 dl vatten. Värm resten av oljan på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt tomat, chilifrukt och vitlök och bryn tills vitlöken är gyllene. Häll på vattnet med kryddorna, rör om och låt koka ihop, ca 3-4 minuter.
    4. Lägg fiskfiléerna i stekpannan och sjud 4-5 minuter eller tills fisken är färdig. Dekorera med koriander. Lägg upp ris och fisk på fyra tallrikar och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben