Gösfilé Bombay

Serverar: 4 portioner

Indisk mat frestar med spännande dofter från aromatiska kryddor. Varje husmor gör ofta sin egen curryblandning av kryddor som kajennpeppar, kanel, kardemumma och gurkmeja.

Ingredienser

  • 4 gösfiléer, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 purjolökar
  • 4 bananer
  • 2 msk cashewnötter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk olja
  • Citronklyftor
  • Persilja
  • Currysås
  • 1 dl filmjölk
  • 2 - 3 majonnäs
  • 1 - 2 tsk curry
  • Ev ½ tsk gurkmeja
  • Instruktioner

    1. Skär fiskfiléerna i centimetertjocka strimlor och salta dem.
    2. Vänd fiskstrimlorna först i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och till sist ströbröd. Skaka av överflödigt ströbröd och låt paneringen torka i minst 10 minuter.
    3. Putsa purjolöken och skär den i centimeter tjocka bitar. Ångkoka dem 4-5 minuter.
    4. Skala bananerna och stek dem i lite lätt brynt matfett tillsammans med nötterna, ca 3 minuter. Bananerna ska vara knappt mjuka.
    5. Rör samman ingredienserna till currysåsen och häll upp såsen i en skål.
    6. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek den panerade fisken gyllenbrun runt om, ca 3-5 minuter.
    7. Lägg upp fisken på ett fat. Lägg purjolöken och bananerna vid sidan om och garnera med citronklyftor och persilja. Servera såsen till.

    Liknande recept

    4.7
    25 min
    4-6
    2
    4.5
    1 h
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben