Indisk mat frestar med spännande dofter från aromatiska kryddor. Varje husmor gör ofta sin egen curryblandning av kryddor som kajennpeppar, kanel, kardemumma och gurkmeja.
Ingredienser
4 gösfiléer, ca 600 g
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1 dl ströbröd
2 purjolökar
4 bananer
2 msk cashewnötter
1 msk smör eller margarin
2 msk olja
Citronklyftor
Persilja
Currysås
1 dl filmjölk
2 - 3 majonnäs
1 - 2 tsk curry
Ev ½ tsk gurkmeja
Instruktioner
- Skär fiskfiléerna i centimetertjocka strimlor och salta dem.
- Vänd fiskstrimlorna först i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och till sist ströbröd. Skaka av överflödigt ströbröd och låt paneringen torka i minst 10 minuter.
- Putsa purjolöken och skär den i centimeter tjocka bitar. Ångkoka dem 4-5 minuter.
- Skala bananerna och stek dem i lite lätt brynt matfett tillsammans med nötterna, ca 3 minuter. Bananerna ska vara knappt mjuka.
- Rör samman ingredienserna till currysåsen och häll upp såsen i en skål.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek den panerade fisken gyllenbrun runt om, ca 3-5 minuter.
- Lägg upp fisken på ett fat. Lägg purjolöken och bananerna vid sidan om och garnera med citronklyftor och persilja. Servera såsen till.
Liknande recept
Kommentarer (0)