Gösfilé i löksällskap

Serverar: 4 portioner

När man har haft fisketur!

Ingredienser

  • 500-600 g fiskfilé, gös, gädda eller någon annan fast fisksort
  • 1 tsk salt
  • 2 msk Zeta olivolja extra vergine
  • 10-15 små lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk kapris
  • några kvistar timjan
  • 1 1/2 dl Zeta äppelcidervinäger eller äppelbalsamvinäger för rundare smak
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 200 grader. Skala och dela lökarna. Lägg ned de delade lökarna i kokande vatten, ta upp och låt rinna av. Salta fiskfilén. Häll olivoljan i en ugnsfast form (ej aluminium) och lägg i fiskfilén. Lägg i lökar, vitlök, kapris och timjan. Häll över vinäger. Stek i ugnen i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben