Grillad gösfilé med bönbearnaise

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Grillad vit fisk med smakrik bearnaisesås gjord med bönor.

Ingredienser

  • 600g gösfilé
  • Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Bönbearnaises
  • 1 äggula
  • 1 msk Zeta Vitvinsvinäger
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 2 dl Zeta Rapsolja
  • 1 burk Zeta Cannellinibönor
  • eller Zeta Blandade Vita Bönor Ekologiska
  • 2 msk färsk dragon
  • eller 2 tsk torkad dragon
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bönbea: Rör ihop äggula, vinäger och senap i en skål. Tillsätt rapsoljan under vispning, lite i taget så det inte skär sig. Låt bönorna rinna av och skölj dem väl, mixa dem till en puré. Blanda ner bönorna i såsen och krydda med dragon, salt och peppar.
    2. Grillad gös: Skär fisken i bitar, pensla dem med olivolja, salta och peppra. Grilla dem runt om i 6-8 minuter. Använd gärna ett halster, det underlättar. Servera med ”bönbean” och grillade grönsaker, se separat recept.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben