Gösfilé i het chilisås -LCHF

Serverar: 4 portioner

Toppengod fiskrätt, serverad med en tomat och löksallad och med en god olivolja till. Det godaste jag ätit på länge...

Ingredienser

  • Ca 600 g gösfilé
  • 250 g inlagda kräftstjärtar
  • Sås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ tsk sambal oelek
  • Garnering
  • Riven stark ost, gärna Wästerbotten eller prästost
  • Grönsallad
  • 4-6 tomater i skivor
  • 1 rödlök tunt skivad
  • Isbergssallad
  • ½ slanggurka i skivor
  • Dressing
  • Olivolja efter behag
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form med smör.
    2. Lägg gösfilén i den smorda formen. Strössla över inlagda kräftstjärtar.
    3. Blandade 2 dl grädde med en rejäl tesked Sambal Oelek (chili pasta) och häll det över fisken. Behövs varken peppar eller salt. Kräftorna står för saltet och Sambal för det peppriga.
    4. Sätt in rätten i ugnen i 200 graders ugn i ca 10 minuter. Ta ut och strö på riven ost och så in i ugnen igen i ca 10 minuter till.
    5. Servera salladen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben