Gösfilé med rödbetor, feta och smörslungad gurka

Serverar: 4 portioner

Bättre än såhär kan en middag inte bli en varm augustikväll.

Ingredienser

  • 800 g gösfilé, gärna med skinnet kvar
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja till pensling
  • Rödbetor med fetaost
  • 8 färska rödbetor
  • 150 g fetaost
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk pinjenötter
  • ½ citron
  • Smörslungad gurka
  • ½ gurka
  • 100 g smör
  • 1 dl hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • ½ citron
  • Tillbehör
  • Kokt färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Skala och koka rödbetorna i 30-40 minuter tills de är mjuka. Pilla av skalet och lägg upp rödbetorna på ett fat. Smula över fetaost och droppa över lite olivolja. Rosta pinjenötterna lite lätt i en het stekpanna. Strö pinjenötterna över rödbetorna och pressa över lite citron.
    2. Skala och halvera gurkan, gröp ur kärnorna. Skär i 5 mm tjocka skivor. Bryn smöret gyllenbrunt i en stekpanna, tillsätt gurkskivorna och den hackade dillen. Rör om. Smaka av med salt och peppar och pressad citron.
    3. Skölj gösfiléerna, krydda dem med salt och peppar och pensla dem med lite olivolja. Lägg filéerna på grillen med skinnsidan mot glöden. Grilla dem 5-6 minuter tills köttet är helt vitt. Vänd inte på filéerna undertiden.
    4. Servera med rödbetor med fetaost, smörslungad gurka och nykokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben