Gorgonzolabiff med sås av bacon och soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Vår familj tyckte att det var en god middag så här på torsdagkvällen. Det blev sju biffar men hundarna ville ju också smaka! Glöm inte att läsa receptet från början till slut innan ni sätter i gång. Kram Mikatta!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 175 g gorgonzola
  • 2 ägg
  • 1/2 hackad gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 g salt
  • 3 krm grovmalen svartpeppar
  • Sås
  • 8 hackade soltorkade tomater
  • 1/2 hackad gul lök
  • 1/2 pkt skivad bacon strimlas
  • 2 lagerblad
  • 3 krm torkad timjan
  • 3 msk kalvfond
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ingredienserna till biffarna, låt sedan färsen vila tills dess att såsen är igång.
    2. Såsen görs så här: Fräs alla de fem översta ingradienserna i riktigt smör, slå på en 1/2 liter vatten och kalvfonden, låt reducera medan du steker biffarna (även dem i riktigt smör såklart!)
    3. Stek biffarna tills de fått en fin yta, ca 2 min på varje sida. Sätt in dem i ugnen 175 grader ca 15 minuter.
    4. Mot slutet av tillagningstiden tillsätts 3-4 msk grädde i såsen bara för att det är gott.
    5. Jag serverade detta med hemlagat potatismos och al dente kokt brysselkål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben