Gosmammans baconfrestelse

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 50 minuter

Matig, allt-i-ett-gratäng med smak av bacon. Passa på nu när grönsakerna är billiga.

Ingredienser

  • 2 hg bacon
  • 10 st potatisar
  • 1 st röd lök
  • 1 st grön paprika
  • 1½ dl riven ost
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 1/2 tsk riven muskotnöt
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen tunt. Stek baconskivorna i torr stekpanna och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
    2. Skiva löken som får fräsa i baconfettet.
    3. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
    4. Varva ingredienserna i en smord form och krydda mellan varven och glöm inte osten i varvningen. Häll över matlagningsgrädden och gratinera i 225°C i 35 min.
    5. Serveras gärna tillsammans med rivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben