Gosmammans müsli

Serverar: 50 portioner

Tid: 45 minuter

Gott, blir mycket. Sätter piff på frukostyoghurten och fart på magen.

Ingredienser

  • 400 gram rågflingor
  • 400 gram havregryn
  • 200 gram krossade linfrön
  • 50 gram pumpakärnor
  • 100 gram kokosflingor
  • 100 gram psylliumfrön (loppfrön)
  • 1 påse (18 gram) pepparkakskryddor Santa Maria
  • 3 msk matolja
  • 1 dl vatten
  • 15 finklippta torkade aprikoser
  • 1,5 dl russin
  • 1.5 dl finhackad sötmandel
  • ( torkade tranbär)
  • (torkade gojbär)
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt oljan och vattnet. Blanda väl och häll ut i långpanna. Låt stå i 175-200 grader i 20 minuter. Rör om efter 10 min. Låt svalna ordentligt.
    2. Tillsätt de hackade mandlarna (eller hasselnötter), russinen och de klippta aprikoserna samt/ eller andra torkade bär ni önskar.
    3. Förvara i stora glasburkar med konservring så att de sluter tätt.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    45 min
    20
    5
    40 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben