gosmammans nässelsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Smakrik, god, nyttig och framförallt billig! Passa på att plocka hela säsongen med späda skott. Nässlor är även gott i pajer.

Ingredienser

  • 2 liter späda nässlor
  • 1 liter vatten
  • 2 msk smör
  • 2 buljongtärningar (grönsaks)
  • 3 schalottenlökar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citrontimjan
  • 1 tsk körvel
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Plocka 2 liter späda nässlor. Använd handskar. Rensa genom att klippa bort skaft och grövre blad. Skölj noga under rinnande vatten, genom durkslag. Koka upp 1 liter vatten och tillsätt nässlorna. Låt sjuda i 10 min. Sila av vattnet, men spara det.
    2. Låt nässlorna svalna. Hacka dem fint. Hacka lökarna fint. Fräs nässlorna i smöret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt lökarna. Pudra över mjölet och späd med hälften av nässelavkoket och tillsätt 5 dl vatten och buljongtärningarna. Krydda. Låt sjuda upp medan du vispar samman soppan. Tillsätt 1 dl grädde och låt allt bli varmt.
    3. Servera gärna med ägghalvor.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    5
    5
    40 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben