Gourmet crème fraiche inbakad kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Vilken smak denna kycklingfilé får av denna goda crème fraiche, smaksatt av årets kock 2007! Jätte gott!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 5 smördegsplattor ( 1 platta använder jag till dekoration)
  • 100 g kantareller
  • 100 g champinjoner
  • ½ dl grädde
  • 1 - 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk kalvfond
  • ½ burk Créme fraiche karljohan.-timjan-citron (1 dl)
  • 1 dl riven ost, tex. Västerbotten
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Börja med att skiva champinjonerna och kantarellerna och småfräs dem tills all vätska är borta. Strö över vetemjöl över den färdigstekta svampen och tillsätt grädde, fond och crème fraiche, salt och peppar. Koka sedan några minuter.
    2. Stek kycklingfiléerna, salta och peppra, låt svalna.
    3. Kavla ut smördegsplattorna, lägg på de svalna skurna skivorna kycklingfilé och fördela svampstuvningen på kycklingen, strö över riven ost. Gör 4 fina paket ,tryck ihop och lägg dom i smord form med skarven nedåt,pensla till sist med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader tills de har fått fin färg.
    4. Servera med vitlökskroketter och en härlig lök och tomatsallad.
    5. Smaklig måltid !

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    kernil 23 januari 2011

    Det här var verkligen gott! Det kommer jag att göra flera gånger

    halen6966 23 januari 2011

    Tack för kommentaren. Kul att du tyckte det var gott! Mvh Helén

    christincarlsson 18 november 2012

    Gott!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben