Gräddbakade jordärtskockor

Serverar: 4 portioner

Ett gott tillbehör som passar till det mesta. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 800 g jordärtskockor
  • 3 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 50 g parmesanost, t ex mjölkfri
  • 2 tsk krossad rosépeppar
  • Rapsolja att steka i
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala jordärtskockorna och skiva dem. Stek dem i lite olja tills de får färg. Ställ in i ugnen i 10 minuter. (Tänk på att använda en stekpanna som tål att stå i ugnen, annars kan det blir problem).
    3. Ta ut och häll på grädden. Ställ in i ytterligare 10 minuter eller tills de är mjuka. Ta ut och strö över parmesanost, rosépeppar, salt och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben