Serverar: 4 portioner
En udda men god smak med jordärtskockorna
Skär kavringen i mindre bitar och kör dem till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ner i kavringen. Tryck ut blandningen i en form med löstagbara kanter och ställ in i kylen i ca 1 timme. Skala och skär jordärtskockorna i små tärningar. Koka tärningarna i 4-5 minuter i lättsaltat vatten. De ska inte vara för mjuka. Knaperstek baconet. Blanda osten och kesellan med löken, gräslöken, baconet och jordärtskockorna. Smaksätt blandningen med lite vitpeppar. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter. Krama ur vattnet och smält gelatinet i en kastrull. Rör ner gelatinet i blandningen och fördela blandningen jämnt i formen. Ställ i kylen att stelna i 4-6 timmar. Dekorera ostpajen med italiensk salami och röd paprika i strimlor. Servera gärna med en enkel tomatsallad.