Ostpaj med jordärtskockor

Serverar: 4 portioner

En udda men god smak med jordärtskockorna

Ingredienser

  • 175 g kavring
  • 75 g smör
  • 200 g jordärtskockor
  • 100 g knaperstekt bacon
  • 200 g philadelphiaost
  • 200 g kesella gourmet
  • ½ gul hackad lök
  • 2 msk fint skuren gräslök
  • 4 gelatinblad
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 20 skivor italiensk salami
  • 1 röd paprika
  • Instruktioner

    Skär kavringen i mindre bitar och kör dem till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ner i kavringen. Tryck ut blandningen i en form med löstagbara kanter och ställ in i kylen i ca 1 timme. Skala och skär jordärtskockorna i små tärningar. Koka tärningarna i 4-5 minuter i lättsaltat vatten. De ska inte vara för mjuka. Knaperstek baconet. Blanda osten och kesellan med löken, gräslöken, baconet och jordärtskockorna. Smaksätt blandningen med lite vitpeppar. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter. Krama ur vattnet och smält gelatinet i en kastrull. Rör ner gelatinet i blandningen och fördela blandningen jämnt i formen. Ställ i kylen att stelna i 4-6 timmar. Dekorera ostpajen med italiensk salami och röd paprika i strimlor. Servera gärna med en enkel tomatsallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben