Gräddig filégryta.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt smarrig gryta!

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 600 g
  • 1 msk matfett
  • 200 g champinjoner
  • 100 g torkade aprikoser
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl mango chutney
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Putsa filén och skär i skivor. Bryn i matfett och lägg över i en gryta. Skiva champinjonerna och fräs i matfett. Lägg över i grytan tillsammans med aprikoser, vatten, grädde, mango chutney och fond. Koka i 5 min. Rör ut mjölet i lite vatten och red av grytan. Koka i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben