Festlig filégryta

Serverar: 2 portioner

Grytan med fläskfilé och bl.a. champinjoner, paprika och crème fraiche går snabbt att tillaga.

Ingredienser

  • 300 g fläskfilé
  • 100 g champinjoner
  • Smör till stekning
  • ½ tsk timjan el. 1 tsk spiskummin
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 msk chilisås
  • 1 orange paprika
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ -1 dl grädde
  • Tillbehör
  • Ris
  • sallad
  • Kikkoman på riset
  • Instruktioner

    1. Putsa och skiva fläskfilén. Ansa och skiva champinjonerna. Bryn fläskfilébitarna och champinjonerna i smör i en gryta. Häll ner buljong och chilisås och krydda med timjan eller spiskummin. Låt sjuda 5 minuter.
    2. Kärna ur och tärna paprikan. Rör ner crème fraiche och grädde och lägg i paprika i grytan. Värm och smaka ev av med salt och peppar. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben