Gräddig fisksoppa

Serverar: 1 portioner

Har inte hunnit prova den

Ingredienser

  • 300 g fint skuren purjolök
  • 3 klyfta vitlök , pressade
  • 250 g fänkål i tärningar
  • 70 g mycket finhackad blekselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 3 dl kaffegrädde
  • 3 st fiskbuljongtärningar
  • 400 g rödspätta
  • 200 g skalade räkor
  • Chilipulver
  • 4 st baguette , grov , ev glutenfritt bröd
  • Instruktioner

    1. Fräs lök, fänkål och blekselleri i olivolja i en gryta. Slå på vin, vatten och kaffegrädde. Tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka i 5-10 minuter. Rulla ihop rödspättorna och fäst fisken med tandpetare. Tillsätt fisken till soppan och låt den sjuda med i 5 minuter. Toppa med skalade räkor och en persiljekvist. Strö på lite chilipulver.
    2. Servera den heta soppan med baguette.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (1)

    Tailor 1 mars 2009

    Har du kopierat från Mossagården eller tvärt om? http://www.mossagarden.se/index.php?id=65 Om du kopierat så bör du ange källan. (En sökning på google ger mossagårdens som 1:a och denna sidan som 2:a i resultatet.) /Tailor

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben