Gräddig fisksoppa

Serverar: 4 portioner

God och värmande soppa

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • 1 pkt saffran
  • 3 hg benfri färsk lax
  • 100 g färska champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • Finklippt persilja efter tycke och smak
  • Olja
  • Tinade räkor efter tycke och smak
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök och skala och tärna potatisen. Bryn med olja i tjockbottnad gryta på medelstark värme i några minuter.
    2. Häll på vin och grädde, lägg i saffranet. Låt puttra cirka 30 minuter på svag värme.
    3. Skiva chamoinjonerna och tillsätt i soppan.
    4. Dela laxen i mindre bitar och lägg försiktigt i soppan. sjud försiktigt i någon minut. Laxen ska ha kvar sin fasthet.
    5. Skala räkorna och lägg i allra sist.
    6. Smaka av med salt och peppar. Strö på persilja.
    7. Smaklig spis!

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben