Grahamsbröd i form

Serverar: 1 portioner

Ett gott snabbakat bröd.

Ingredienser

  • 3,5 dl mjölk
  • 375 g grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 3 msk sirap
  • 3 msk smör
  • 150 g vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken tills den blir ljum. Lös upp jästen i mjölken i en degbunke. Tillsätt salt och grahamsmjöl och arbeta degen smidig.
    2. Smält smöret och blanda i sirapen. Blandningen ska vara knappt ljum. Rör i smöret och sirapen i degen.
    3. Tillsätt vetemjölet och arbeta degen jämn och smidig, ta mer mjöl om det behövs.
    4. Smörj en 1,5 l avlång brödform väl. och sätt ugnen på 175ºC, medelvarm ugn.
    5. Rulla degen till en limpa och lägg den i formen, låt jäsa upp, 20 - 30 minuter. Grädda brödet 30 - 35 minuter. Stjälp upp genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LenaBE1 15 januari 2013

    Gott och saftigt bröd. Jag öste den lösa degen direkt i formen, nåt annat var inte att tänka på då den var alldeles för kladdig att ta i. Men en form räcker inte, jag fick ösa över degen till ännu en form efter en stund då den hängde över kanten på formen. Jag vill ha mitt bröd ordentligt jäst så jag lät det jäsa i 1,5 timme. Brödet är mycket gott och lättbakat så av mig får du en 4:a. Tack för ett bra recept! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben