Festfilé i form

Serverar: 4 portioner

Fläskfilégratäng med mycket gott i.

Ingredienser

  • 6-7 hg tjock fläskfilé
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Persillade (innehåller vitlök och persilja)
  • 4 portioner potatismos
  • 1 äggula
  • Muskot
  • 2 msk finriven parmesanost
  • 10-12 stora färska champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 hackade färska tomater eller motsvarande soltorkade
  • Ketjap manis (indonesisk soja)
  • Vinbärsgelé
  • Persilja
  • Vatten eller rödvin till spädning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa filén och krydda runt om. Bryn den hastigt i het panna med smör. Lägg den på fat och efterstek i ugnen ca 30 min.
    2. Gör ett fast mos av potatis eller pulver. Rör ner en äggula och smaksätt med nyriven muskot och parmesan. Klicka moset i stor smord form.
    3. Skär svampen i fyra klyftor och bryn i ganska het panna. Pressa ner vitlöken och tillsätt den hackade tomaten. Salta, peppra och smaksätt med lite ketjap manis och gelé.
    4. Späd med några skedar vatten eller rödvin. Hit kan rätten förberedas i god tid.
    5. Höj värmen till 225 grader. Skiva köttet och lägg på fatet med potatismos. Strö svampröran över och sätt in i ugnen tills allt är varmt och moset fått lite färg på topparna, 10-15 minuter. Strö persilja över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben