Grahamspinnar med rosmarin

Serverar: 50-60 portioner

Grovt knäckebröd med härlig smak av rosmarin. Knäckebrödet passar som tilltugg till fördrinken eller med smör och ost på till frukost.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt, ca 37 grader
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin, torkad eller färsk
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3-4 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Linfrön
  • Chiafrön
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt det fingervarma vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rosmarin, olja, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 minuter.
    2. Sätt ugnen på 220 grader.
    3. Kavla ut degen tunt, 2-3 mm, på ett mjölat bakbord. Kavla sista varvet med en kruskavel. Skär ut pinnar, ca 3x13 cm med en kniv. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med vatten och strö över en blandning av lin- och chiafrön.
    4. Grädda bröden mitt i ugnen i 14-16 minuter. Låt dem svalna på pltåen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben