Gratinerad fläskfilé med champinjoner

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Perfekt rätt att bjuda ett par vänner på en fredagkväll. En av barnens favoriträtter när de var små och förstås fortfarande, även om jag för min dotters skull får göra en vegetarisk variant.. Då byter jag ut fläskfiléen mot quornfile el quornbitar istället.

Ingredienser

  • 2-3 st fläskfiléer
  • 2-3 burkar skivade champinjoner
  • spad från en champinjonburk
  • 3-4 st vitlöksklyftor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 fpk á 3 påsar gräddsås el brunsås
  • 4 dl riven ost eller mer( typ gratäng- el pizzaost)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Putsa filéerna och och skär i cm tjocka skivor. Bryn köttet i stekpanna i omgångar i lite olja.Lägg köttet i en stor ugnsform med höga kanter. Salta och strö över vitpeppar efter egen smak. Häll de avrunna champinjonerna över köttet men spar vätska från ca 1 burk till såsen.
    2. Tillaga såsen enligt förpackning och tillsätt grädde, champinjonspad och pressad vitlök. Var försiktig så att inte såsen bränns vid. Häll såsen över kött och champinjoner och strö över rikligt med ost. Grädda i 225 grader i ca 40 min tills osten fått fin färg. Servera med kokt potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 24 oktober 2008

    Verkar supergott, jag ska nog ta och testa det näst-nästa helg (för nästa helg är det ju Halloween-mat som gäller ;) )

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben