Grekisk sallad i pitabröd

Serverar: 4 portioner

Detta fyllda, knapriga pitabröd som dels är bröd och dels är sallad, är en favorit.

Ingredienser

  • 2 ½ dl cocktailtomater
  • 1 litet huvud romersk sallad, rivet i mindre bitar
  • 1 dl svarta, urkärnade, skivade oliver
  • 4 fullkornspitabröd
  • 1 dl smulad fetaost
  • Till dressingen
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 ½ krm torkad oregano
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Vispa samman olja, citronsaft, vitlök, oregano och svartpeppar i en liten skål, till dressingen.
    2. Halvera tomaterna. Blanda sallad, tomater och oliver i en stor skål. Häll dressingen över salladen och vänd ner den försiktigt.
    3. Lägg pitabröden på en plåt. Sätt dem i ugnen ca 5 minuter tills de är genomvarma.
    4. Skär av en liten bit i toppen på varje pitabröd och pressa isär sidorna så att brödet öppnar sig. Lägg sallad i ett jämnt lager i varje ficka. Skeda över lite fetaost och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben