Grekisk sallad med pitabröd

Serverar: 4 portioner

Mager och snabbt mellanmål eller lunch.

Ingredienser

  • 2 pitabröd
  • 1/2 msk olivolja till pensling
  • 8 kokta potatisar (500 g)
  • 1 gurka
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 1 gul lök
  • 200 g fetaost
  • 1/2 dl finstrimlad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º. Skär brödet i ca 2 x 2 cm stora bitar. Pensla brödet med olja, lägg på plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 5 min till fin färg.
    2. Halvera potatisen. Skala gurkan ”slarvigt” och skiva tunt.
    3. Halvera tomaterna. Skiva löken och tärna osten.
    4. Blanda olja och vinäger. Blanda med övriga ingredienser, salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben